SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

cukry proste

  • WĘGLOWODANY - KLUCZ DO SUKCESU

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ich wartość odżywcza została sprowadzona do „czystych" węglowodanów - cukrów prostych. Po zjedzeniu węglowodanów oczyszczonych poziom cukru we krwi gwałtownie wzrasta, gdyż cukry te są trawione bardzo szybko i prawie natychmiast jako glukoza dostają się do krwiobiegu. Jeśli ten cukier nie zostanie natychmiast spalony w trakcie wysiłku [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 10434 Data: 2010-04-13 23:31:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ćwiczyć by pozbyć się tkanki tłuszczowej?

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    Przyrost masy mięśniowej - to zasadniczy cel, jaki stawa przed sobą większość osób uprawiających kulturystykę. Są jednak i tacy, dla których ćwiczenia siłowe to jedynie dodatkowa forma rekreacji, mająca nadać ciału szczupłość, jędrność, sprężystość i ogólne wzmocnieni. Nic więc dziwnego, że największym zwolennikiem kulturystyki rekreacyjnej są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15560 Data: 2005-12-11 12:10:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diety głodówkowe

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] zapachu, tak by widok jedzenia stal się nie do zniesienia. Jednocześnie wzmaga wydzielanie różnych substancji, między innymi - Neuropeptydu Y (NPY), który pobudza apetyt na cukry, pomaga powracać komórkom tłuszczowych do normalnych rozmiarów i zmniejsza spalanie kalorii w tkance tłuszczowej brunatnej. Pojawiająca się na skutek przegłodzenia [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-02-17 18:11:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TylkoDlaPoczątkujących-Dieta+TRENING

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] wyrównać sobie straty zużyte na podstawowe funkcje życiowe oraz na trening dopiero w następnej kolejności będzie budował mięśnie. Wyróżniamy węglowodany proste (m.in. owoce, cukry) oraz złożone. Te pierwsze dostarczają natychmiastowej energii oraz uzupełniają straty glikogenu, uszczuplone podczas intensywnego treningu. Drugie natomiast [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 4184 Data: 2005-05-01 15:24:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ćwiczyć by pozbyć się tkanki tłuszczowej?

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    Przyrost masy mięśniowej - to zasadniczy cel, jaki stawa przed sobą większość osób uprawiających kulturystykę. Są jednak i tacy, dla których ćwiczenia siłowe to jedynie dodatkowa forma rekreacji, mająca nadać ciału szczupłość, jędrność, sprężystość i ogólne wzmocnieni. Nic więc dziwnego, że największym zwolennikiem kulturystyki rekreacyjnej są [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 4620 Data: 2006-07-18 15:59:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ćwiczyć by pozbyć się tkanki tłuszczowej?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Piękna sylwetka - to zasadniczy cel, jaki stawa przed sobą większość osób uprawiających fitness i kulturystykę. Są jednak i tacy, dla których ćwiczenia siłowe to jedynie dodatkowa forma rekreacji, mająca nadać ciału szczupłość, jędrność, sprężystość i ogólne wzmocnieni. Nic więc dziwnego, że największym zwolennikiem kulturystyki rekreacyjnej są [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3804 Data: 2008-11-16 21:11:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • charakterystyka cukrów

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Cukry to związki zbudowane z C, H, i O. Dzielimy je na proste (monosacharydy) i złożone, do których zaliczamy dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Monosacharydy to cukry mające 3-7 atomów węgla w cząsteczce. Z punktu widzenia odżywiania najważniejsze są cukry 6-ciowęglowe - glukoza, fruktoza, galaktoza i mannoza. Disacharydy [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-12-22 17:23:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Metody analizy zawartości białka w odżywkach

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] metoda do wykrywania wszelkich substancji w przemyśle farmaceutycznym czy chemicznym. Naukowcy zgłaszają coraz to nowe widma takich substancji chemicznych jak: aminokwasy, cukry, białka nukleotydy czy cząsteczki DNA. Pracuje się nad aplikacjami przemysłowymi. Powstała pierwsza praca naukowa nad wykorzystaniem tej metody do analizy aminokwasów w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-08 08:50:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.SZUKAŁA - STAGNACJA

    Temat
    NUTRIFARM&OLIMP

    [...] syntezy białek mięśniowych, oraz wzmagają wydzielanie insuliny która nasila napływ aminokwasów do mięsni. Spożywając odżywkę w-b uzupełniasz nie tylko białko, ale także cukry niezbędne na potrzeby syntezy glikogenu mięśniowego  Dobrym rozwiązaniem może być także spożycie odpowiedniej ilości aminokwasów, popijając je sokiem owocowym ( [...]

    Odpowiedzi: 77 Ilość wyświetleń: 11976 Data: 2003-02-13 11:18:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ich jest raczej ograniczone. I sprowadza się do niskointensywnych wysiłków fizycznych (aeroby)lub odpoczynku. Podczas wysokointensywnych wysilkow spalane sa glownie cukry na drodze glikolizy beztlenowej. Oczywiście możemy zastosowac inny model żywienia w fazie redukcji tj. ketoze. Taka dieta jak większość pewnie już wie sklada się [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 4787 Data: 2007-03-04 22:20:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odchudzenie zwykłej Kobiety -Poradnik

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] czekoladzie, ciastach, ryżu i innych; dlatego patrz na skład produktów). Węglowodany dzielimy na proste i złożone. Szczególnie niebezpieczne są węglowodany proste inaczej cukry (różne słodkie dania jak ciasteczka, lody, słodycze, owoce) gdyż nad wyraz szybko są przyswajane i często tym samym ich nadwyżka prowadzi do otyłości. Bezpieczniejsze [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 8446 Data: 2006-09-09 13:06:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mity o zdrowym jedzeniu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] napić się wódki. Nie ma sensu, by organizm z tłuszczu robił tłuszcz. Otyłość, jak i wiele innych chorób, powstaje dopiero, gdy zjadamy mieszankę tłuszczy i węglowodanów (cukry, mąki, produkty roślinne), a wtedy organizm produkuje tłuszcz i cholesterol z węglowodanów. Najpierw organizm spala tłuszcz jako najlepsze paliwo, a potem przerabia [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3389 Data: 2009-11-19 21:19:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KAIZEN NUTRITION - NO Xtreme

    Temat
    Odżywki i suplementy

    · PODNOSI POZIOM ENERGII MENTALNEJ ORAZ KOMÓRKOWEJ · MOCNO ZWIĘKSZA WASKULARYZACJĘ OBWODOWYCH NACZYŃ KRWIONOŚNYCH · STYMULUJE ANABOLIZM POPRZEZ MAKSYMALIZACJĘ ZWROTNEJ RETENCJI AZOTU · DZIAŁA ANTYKATABOLICZNIE DLA ZMĘCZONYCH TRENINGIEM MIEŚNI · DRASTYCZNIE ZWIĘKSZA WYTRZYMAŁOŚĆ · UŁTWIA GENEROWANIE WIĘKSZEJ MOCY ORAZ SIŁY EKSPLOZYWANEJ [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 6201 Data: 2007-06-06 15:26:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mity o zdrowym jedzeniu2

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] napić się wódki. Nie ma sensu, by organizm z tłuszczu robił tłuszcz. Otyłość, jak i wiele innych chorób, powstaje dopiero, gdy zjadamy mieszankę tłuszczy i węglowodanów (cukry, mąki, produkty roślinne), a wtedy organizm produkuje tłuszcz i cholesterol z węglowodanów. Najpierw organizm spala tłuszcz jako najlepsze paliwo, a potem przerabia [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2243 Data: 2009-11-19 21:19:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Enzymy - krótka charakterystyka i klasyfikacja

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] obie części białkowa i niebiałkowa są trwale połączone ze sobą. Takie cząsteczki niebiałkowe nazywamy grupami prostetycznymi. Mocno wbudowanymi grupami prostetycznymi są cukry, reszty kwasu fosforowego, nukleotydy, związki metaloporfirynowe (układ żelazoporfirynowy w katalazie i peroksydazie) -enzymy będące białkami złożonymi, których [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-06-27 19:27:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART] Dieta (odchudzanie)

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] antagonistycznie do cukru... Niestety uwalniana jest jej zbyt duża ilość i poziom cukru spada poniżej poziomu w którym się znajdował przed zjedzeniem posiłku bogatego w cukry. Odczuwamy to jako głód, zmęczenie i brak chęci do czegokolwiek... jak sobie z tym poradzić? Musimy jeść produkty o niskim Indeksie Glikemicznym. Indeks Glikemiczny - [...]

    Odpowiedzi: 47 Ilość wyświetleń: 3072 Data: 2013-11-08 23:50:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Substancje odżywcze mózgu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Jeśli więc chcemy stymulować umysł przez L-tyrozynę, powinniśmy na śniadanie spożyć żywność bogatą w białko, zanim weźmiemy do ust kęs żywności bogatej w węglowodany - czyli cukry. W białku zwierzęcym i roślinnym znajduje się mnóstwo L-tyrozyny, natomiast niewielkie ilości L-tryptofanu. Ponadto L-tryptofan potrzebuje węglowodanów aby dostać się [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-08 13:46:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wyrownac sobie straty zuzyte na podstawowe funkcje zyciowe oraz na trening dopiero w nastepnej kolejnosci bedzie budowal miesnie. Wyrozniamy weglowodany proste (m.in. owoce, cukry) oraz zlozone. Te pierwsze dostarczaja natychmiastowej energii oraz uzupelniaja straty glikogenu, uszczuplone podczas intensywnego treningu. Drugie natomiast [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 17014 Data: 2010-02-17 09:34:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] A wiec parę słów wstępu ... rozróżniamy trzy główne składniki odżywcze węglowodany, białko i tłuszcze. Węglowodany to jest właśnie owo paliwo , węglowodany czyli cukry dzielimy na proste i złożone. Zdecydowanie korzystniejsze jest spożywanie węgli złożonych ponieważ ich energia uwalniana jest stopniowo, a nie na zasadzie eksplozji tak [...]

    Odpowiedzi: 155 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-08 13:43:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Substancje odżywcze mózgu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Jeśli więc chcemy stymulować umysł przez L-tyrozynę, powinniśmy na śniadanie spożyć żywność bogatą w białko, zanim weźmiemy do ust kęs żywności bogatej w węglowodany - czyli cukry. W białku zwierzęcym i roślinnym znajduje się mnóstwo L-tyrozyny, natomiast niewielkie ilości L-tryptofanu. Ponadto L-tryptofan potrzebuje węglowodanów aby dostać się [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 10275 Data: 2004-04-03 13:29:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)